Merkel: Türkiye'nin Hukukun Üstünlüğüne Uymasını Bekliyoruz

TAKİP ET

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerilimi azalttığını gösteren işaretler olduğunu belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'den insan hakları standartlarına ve hukukun üstünlüğüne uymalarını beklediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunan Alman Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürücü adımlar attığının sinyalini veriyor" dedi. Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi hususunda ise "Türkiye'nin insan hakları standartları ve hukukun üstünlüğüne uymasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Liderler Zirvesi'nde aşı pasaportı meselesinin de masaya yatırılacağını belirten Merkel, "Avrupa Komisyonu'ndan dijital kimlikler ve dijital platformları düzenleyen öneriler bekliyoruz. Tüm şikayetlere rağmen, aşıların Avrupa Birliği tarafından ortak tedariki ve onayına güvenmek doğruydu. Artık aşı dağıtımındaki küçük farklılıkların bile büyük tartışmalara neden olduğunu gördüğümüze göre, bazı üye devletlerin aşı olup olmadığını hayal etmek istemiyorum. Bu, iç pazarı sarsacaktır."

Merkel: Türkiye'nin Hukukun Üstünlüğüne Uymasını Bekliyoruz