Merkel: Türkiye'nin Libya'dan Çekilmesi Önemli Bir Sinyal

TAKİP ET

Almanya Başbakanı Merkel Türkiye ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alman Şansölyesi Angela Merkel, Libya'da yeni kurulan "Birlik Hükümeti"ne destek açıklamasında bulunmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk birliklerine Libya'dan çekilme talimatı vermesini "önemli bir sinyal" olarak yorumladı.

Libya'da uzun yıllardır süren çatışmaları bitirmek üzere ülkenin doğu ve batı tarafların yönetiminin birleşmesi için yumuşak bir geçiş öngören Birlik Hükümet 15 Mart'ta yemin ederek göreve başlamıştı.

Hükümetin kurulmasından önce Birleşmiş Milletler'in resmen tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye ile birlikte Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Fransa tarafından tanınmıştı. 

Merkel'in açıklamalarını aktaran Alman hükümet sözcüsü, Angela Merkel ve Erdoğan'ın Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi halkın durumunun iyileştirilmesi ve yıl sonuna kadar bir seçime gitmesi için desteklemek üzere video konferans yöntemiyle yapılan bir görüşmede anlaştıklarını belirtti. 

Sözcünün, "Şansölye, yabancı asker ve paralı askerlerin geri çekilmesinin erken başlamasının önemli bir sinyal göndereceğini vurguladı" diyerek anlattığı görüşmede Merkel ve Erdoğan'ın Çin virüsü salgınına karşı geliştirilebilecek ortak faaliyetler ve Suriye ve Kıbrıs'taki durumu da masaya yatırıldığı bildirildi.

Alman hükümet sözcüsü, "Şansölye ve Türkiye Cumhurbaşkanı, Suriye'de ihtiyaç sahibi insanlara insani yardım için gereken işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı" dedi.

Merkel Türkiye'nin Libya'dan Çekilmesi Önemli Bir Sinyal abdülhamid dibeybe libya ulusal birlik hükümeti mutabakat fransa almanya