Merkel ve Macron'dan Türkiye Açıklaması

TAKİP ET

Merkel, "AB Yüksek Temsilcisi'nden Türkiye ile işbirliğimiz hakkında rapor hazırlamasını istedik" derken; Macron ise "AB, Türkiye ile diyalog kapısını açık tutuyor" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın 6 aylık dönem başkanlığı yaptığı AB Liderler Zirvesi'nin son toplatısının ardından liderler basın toplantıları düzenledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, dönem başkanlıkları sırasında Türkiye ile daha olumlu ilişkilere sahip olma umuduyla çalışmış olduklarını belirtti.

Martta düzenlenecek gelecek zirve için AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'i Türkiye ile ilişkiler hakkında rapor hazırlamakla görevlendirdiklerine dikkat çeken Merkel, özellikle AB üyesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın talep ettiği Türkiye'ye silah ambargosu konusunda şunları söyledi:

"Türkiye'ye silah satışının NATO kapsamında değerlendirilmesi konusunda anlaştık."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, "Avrupa Birliği, Türkiye ile diyalog kapısını açık tutuyor." açıklamasında bulundu.

Öte yandan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, göçle mücadele için Türkiye ile daha fazla işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

almanya fransa başbakan şansölye macron merkel ab avrupa birliği zirve liderler zirvesi nato türkiye yaptırım toplantı ankara angela merkel emmanuel macon