Merkel'in Halefi "Türk Armin" Lakaplı Armin Laschet Oldu

TAKİP ET

Almanya'da iktidarın büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birliği dün yeni liderini seçti. Yarışı, Türklerle sıcak ilişkisi nedeniyle "Türk Armin" diye bilinen Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kazandı.

Almanya ve Avrupa'da gözler Hıristiyan Birlik Partisi'nin (CDU) dünkü kurultayına çevrilmişti. Almanya'nın en büyük partisinin üç liderden hangisini seçeceği Almanya'nın ve Avrupa'nın geleceği açısından büyük merak konusuydu.

Dijital ortamda yapılan kurultayda üç aday yarıştı ve Başbakan Angela Merkel'in isim vermeden desteklediği Armin Laschet ikinci turda seçimi kazandı.

Türk nüfusun en yüksek olduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Laschet kurultayda güçlü bir konuşma yaptı ve partinin sağ kanadını temsil eden güçlü rakibi Friedrich Merz'e atfen "Kutuplaştırmak kolay ama önemli olan bütünleştirici olmak. Hoşlanmadığımız insanlarla da görüşmeliyiz. Merkezdeki bir parti için belirleyici olan devamlı uzlaşma aramaktır" sözlerini kullandı.

Ayrıca ülkede güçlenen aşırı sağ tehlikeye karşı uyaran ve demokrasiyi korumaya çağıran Laschet, aşırı sağ tarafından öldürülen Kassel Valisi Walter Lübcke cinayetine dikkat çekerek, "Biz ülkemizin aşırı sağ teröristler ve onların zihinsel kundakçıları tarafından parçalanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

almanya merkel angela merkel Hıristiyan Birlik Partisi Hristiyan Birlik Partisi hbp cdu merkelin partisi merkelin halefi merkel halefi merkel partisi sağcı parti merkez parti solcu parti kuzey ren vestfalya ku