Merkel'in Partisi İki Eyalette Kaybetti

TAKİP ET

Almanya'da Angela Merkel'in Hristiyan Demokratlar Birliği (CDU) partisi iki eyalet seçiminde tarihin en sert düşüşünü yaşadı. 2005 yılından beri görevde olan Başbakan Merkel önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Seçmenler yavaş aşılama ve hükümetin pandemi yönetiminin faturasını CDU'ya çıkarırken Yeşiller Partisi büyük bir sıçrama yaptı. Uzun yıllardır eyalet seçimini kazandıkları Baden-Württemberg'de zaferini pekiştiren Yeşiller Partisi, Rhineland-Palatinate eyaletinde de birinci parti olarak eyaleti Sosyal Demokrat koalisyonuyla yönetmeye hak kazandı.

Seçim sonuçları CDU'nun taze lideri Armin Laschet'in eylül ayına kadar çözmesi gereken büyük bir problemin varlığını ortaya koydu. Halen ülkenin en büyük partisi olsa da Merkel bloğuna olan destek azalırken Yeşillerin de rüzgarı arkasına aldığı gözüküyor. Almanya'da genel seçimler eylül ayında yapılacak.

Alman seçmeni Merkel hükümetini Çin virüsü aşılarını yapmakta yavaş kaldığı için eleştirirken, CDU'da Çin virüsü karşı koruma sağlayan maskelerin alımında usulsüzlük yapıldığının ortaya çıkması partinin seçmen nezdindeki itibarına zarar verdi.

merkel partisi kaybetti almanya seçim iki eyalet