Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan Faiz İndirimi ve Enflasyon Açıklaması

TAKİP ET

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "2021 enflasyon tahminimiz yüzde 9,4, faiz indirimi gündemde yok" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-I"in tanıtımı amacıyla basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ağbal, "Döviz kurlarında son aylardaki düşüş, enflasyon üzerindeki kur kaynaklı etkilerin azalacağını göstermektedir" dedi.

Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9.4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Ağbal, 2022 için bu oranı yüzde 7 olarak tahmin ettiklerini de ekledi. Ağbal "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Ekim Enflasyon Raporu'nda öngörülen enflasyon tahminlerini korumuş olduk. 2022 yılında enflasyonun yüzde 7 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TCMB Başkanı Ağbal, "Enflasyonda yüzde 5 hedefine varmak amacıyla Para Politikası Kurulu, elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir" diye konuştu.

Ağbal, faiz indirimini konuşmak için "çok erken" olduğu yorumunu yaparak, şu an gündemde faiz indiriminin olmadığını belirtti.

merkez bankası tcmb türkiye cumhuriyet merkez bankası merkez bankası şeffaflık merkez bankası swap merkez bankası piyasa merkez bankası tl merkez bankası lira merkez bankası faiz merkez bankası döviz merkez bankası