Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Görevden Alınacağı İddia Edildi

TAKİP ET

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınabileceğini öne sürdü.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınabileceğini söyledi. Babuşçu, Erkan'ın yerine başkanlık görevi için Cevdet Akçay veya Hatice Karahan'ın düşünüldüğünü söyledi.

Cumhuriyet'e konuşan Babuşçu "Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erkan’ın görevden alınması ekonomide veya piyasalarda herhangi bir etki yaratmayacağını, önemli olanın yerine atanacak isim olduğunu belirten Babuşçu, "Bu konuya dair de söylentiler başladı. Başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve yandaş kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan konuşuluyor" açıklamasını yaptı.

Göreve Hatice Karahan'ın atanacağını düşündüğünü belirten Şenol Babuşcu, şöyle devam etti: "Çünkü siyaseten Akçay AKP’ye yakın bir isim değildir, Merkez Bankası’nı bilen dürüst bir isimdir. Karahan ise yıllarca cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış, siyaseten AKP’ye gönül vermiş biri. Siyasi tercihler öne çıkacaktır."

Hatice Karahan 2017 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olmuş, 2023 yılı Temmuz ayında ise Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'u işten çıkardığı iddia edilmişti.

Hafize Gaye Erkan'ın Babası Merkez Bankası Çalışanını İşten Çıkardı İddiası: Erkan'ı CİMER'e Şikayet Etti

hafize gaye erkan merkez bankası görev