Merkez Bankası Başkanı'ndan İtiraf: Türk Lirası Aşırı Değersiz Bir Noktada

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın son enflasyon raporunu açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın 4. çeyrek enflasyon raporunu tanıtım amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Uysal, yıl sonu enflasyon tahminlerini yüzde 3.2 artırarak yüzde 12.1 olarak güncellendiğini ifade etti. 2021 sonu enflasyon tahminini ise yüzde 6.2'den yüzde 9.4'e yükseltildi. 2020 sonu gıda enflasyonu tahmininin yüzde 13.5' çekildiği kaydedildi. 

Döviz kuru oynaklığının son dönemde arttığını belirten Uysal, Türkiye'nin risk priminin dalgalı ve yüksek seyrettiğini belirtti. Merkez Bankası olarak herhangi bir kur seviyesi hedeflemediklerini belirten Murat Uysal, "Tabi ki mevcut makroekonomik temellere baktığımızda, Türk lirasının oldukça, aşırı değersiz bir noktada olduğunu değerlendirebiliriz. Para politikası duruşunun enflasyonu kontrol altına almak için attığı adımların, döviz kurlarında da etkisinin olmasını bekliyoruz. Orta vadede makro gerçeklerle uyumlu bir noktaya gelecektir. Değersiz TL fiyat istikrarına ilişkin riskler oluşturuyor. Bizim döviz kurlarını hedefleme gibi bir duruşumuz yok" ifadelerini kullandı.

murat uysal merkez bankası enflasyon kur döviz