Merkez Bankası'nda Yaşanan Değişimler Kura Yansıyor: Dolar Kritik Seviyelerde

TAKİP ET

TCMB kadrosunda meydana gelen her değişiklik doların yükselmesine sebep oluyor.

Dün gece saatlerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'nın görevine son verilerek yerine Mustafa Duman getirildi.

Son dönemlerde görev değişiklikleriyle gündeme gelen Merkez Bankası'nda yaşanan her değişim kura etki ederken, Murat Çetinkaya'nın görevden alınması da ani yükselişlere sebep oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan ''Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcısı Murat Çetinkaya, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığına, 1211 sayılı kanunun 29’uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince Mustafa Duman atanmıştır'' ifadeleriyle görevden alınan Çetinkaya'nın gidişinin ardından, uluslararası piyasalarda işlem gören dolar kuru saat 00.30’da 8,20 TL’den 8.2758 TL seviyelerine kadar yükseldi. Şu anda 8,28 TL olan doların gün içindeki değişimi merakla bekleniyor.

dolar merkez bankası murat çetinkaya mustafa duman görev değişikliği 8 28