Merkez Bankası'ndan Yeni Ödeme Sistemi: FAST

TAKİP ET

Merkez Bankası, FAST adlı yeni bir ödeme sisteminin hayata geçirileceğini duyurdu.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) adlı sistemi hayata geçirmeye hazırlanan Merkez Bankası, bu sistemle 7 gün 24 saat para transferi yapılabileceğini kaydetti.

MB, resmi internet sitesinden yapılan duyuruyla, yeni sistem ile 7 gün 24 saat, farklı bankalar arasındaki para transferlerinin saniyeler içinde gerçekleştirilebileceğini belirtti. 

Yeni sistemde, ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası ve e-posta gibi bilgilerle kolay bir şekilde başlatılmasını amaçlayan 'Kolay Adresleme Sistemi' de kullanılacak. Duyuruda "Böylece, TCMB’nin ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olacaktır. Ödemeler alanındaki temel altyapıyı güçlendirecek bu gelişmelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital ekonomi hedefi doğrultusunda çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Sistem, 18 Aralık'tan itibaren kademeli olarak hayata geçirilecek. 

fast merkez bankası yeni sistem ödeme para transferi