Merkeze Çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın Eşi Hüseyin Kocabıyık'tan Açıklama

TAKİP ET

Merkeze çekilen Funda Kocabıyık'ın eşi eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'tan açıklama geldi.

Gezi davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verilmişti. 

Gezi Davası: Osman Kavala'ya Ağırlaştırılmış Müebbet


Kararı eleştiren eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar" demiş ve "bu yıkıma dur diyecek otorite"den "imdat" istemişti.

Bunun ardından 12 saat geçmeden Hüseyin Kocabıyık'ın eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık, merkeze çekilmişti. 

Eşi Gezi Davası Kararını Eleştiren Uşak Valisi Saatler İçinde Görevden Alındı


Gazeteci İsmail Saymaz, o gece Hüseyin Kocabıyık'ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aradığını yazmış, Funda Kocabıyık'ın istifa etmeyi reddettiğini ifade etmişti.

Eşi Gezi Davası Kararını Eleştiren Kocabıyık'ı O Gece Soylu Aramış

Hüseyin Kocabıyık'tan Açıklama

Odatv'nin haberine göre eşinin merkeze çekilmesiyle ilgili konuşan AKP'li Hüseyin Kocabıyık, "Benim attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. AK Parti'nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde 'adalet' kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim" dedi.

"Gezi Davası Konusunda Aynı Yerdeyim"

"Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkar edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim" diyen Kocabıyık, "Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara'ya çekilmesi idari bir tasarruftur. Türkiye'de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı'nda var" ifadelerini kullandı.  

funda kocabıyık hüseyin kocabıyık uşak valisi akp milletvekili gezi davası osman kavala hukuk süleyman soylu recep tayyip erdoğan görevden alınan merkeze çekilen açıklama