Mersin-Gaziantep Arasındaki Yüksek Hızlı Tren Projesinin 878 Milyon Dolarlık Finansmanı İngiltere'den Gelecek

TAKİP ET

İngiltere, Türkiye'deki yüksek hızlı demiryolu projesine 878 milyon dolar finansman sağlayacak

İngiltere, Mersin'i Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirleriyle bağlayacak yüksek hızlı elektrikli demiryolu inşaatı için 680 milyon sterlin (yaklaşık 878 milyon dolar) tutarında finansman sağlayacağını açıkladı.

Finansman, İngiltere İhracat Finansmanı Dairesi (UKEF) tarafından Ulaştırma Bakanlığı adına projeyi gerçekleştiren AKP istibdadının gözde şirketlerinden Rönesans Holding'e sağlanacak.

Destek, İngiltere ihracatçılarının projenin tedarikçisi olmaları şartıyla verildi.

BBC'nin haberine göre 781 milyon euro kredinin 116 milyon eurosu için Avusturyalı OeKB ve 174 milyon euroluk bölümü için İtalyan ihracat kredisi kuruluşu SACE tarafından reasürans sağlandı.

JP Morgan'ın aracı banka olarak parçası olduğu kredide ING Bank ve BNP Paribas da kreditörler olarak yer aldı.

Rönesans Holding'in elektronik altyapı, ESG (Çevresel, Sosyal, Yönetişim) danışmanlık hizmetleri, katener ve mekanik bileşenlere ilişkin sözleşmeleri müzakere etmek üzere İngiltere'deki tedarikçilerle halihazırda temas halinde olduğu belirtiliyor.

İngiltere'nin ihracattan sorumlu müsteşarı Malcolm Offord, “İngiltere ve Türkiye ticaret ilişkileri giderek daha fazla güçleniyor" yorumunda bulundu.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise açıklamasında, “Projenin en önemli amacı, Türkiye'de demiryolu bağlantısını iyileştirmek ve sürdürülebilir bir alternatif ulaşım şeması oluşturmaktır" dedi.

yüksek hızlı tren ingiltere mersin gaziantep yüksek hızlı tren finansman