Mersin Valiliğinden Polislerin Şarjörlerinin Toplatılmasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Mersin Valiliği, 'Erdoğan'ın Mersin'e yaptığı ziyaret sırasında koruma ekibi dışındaki polislerin silahlarındaki şarjörlerin toplatıldığı' iddialarına yönelik açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin ziyareti sırasında koruma ekibi dışındaki polislerin silahlarındaki şarjörlerin toplatıldığını ifade etmişti. Sosyal medyada tepki çeken açıklamaların ardından Mersin Valiliği, polislerin şarjörlerinin toplandığı iddiasını yalanladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in polislerimizle ilgili olarak basına yaptığı açıklama tamamen yalan ve asılsızdır. Camiye giren polislerimizin silahları bellerinde olup, şarjörleri kendi ceplerinde bulunmaktadır.

Polis Vazife ve Selahiyet Kanununa göre polislerimiz cuma namazı esnasında kendi tedbirlerini kendileri almak sureti ile kendileri bir uygulama yapmıştır. Bu uygulamayı çarpıtarak polislerin şarjörleri toplandı şeklinde paylaşımda bulunmak tamamen art niyetli bir yaklaşımdan ibarettir" denildi.

 

mersin recep tayyip erdoğan polis şarjör toplatıldı açıklama valilik