Mersin'de Günlük Vaka Sayısı 300'ü Aştı: Tabip Odası Başkanı Öfkeli

TAKİP ET

Mersin Tabip Odası, şehir genelinde günlük vaka sayısının 300'ü aştığını ve aktif hasta sayısının bin 200'den fazla olduğunu açıkladı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen  Mersin'de günlük vaka sayısının 300'ü aşması üzerine gerçekleştirdiği açıklamada gittikçe kötüleşen duruma karşı bakanlığın alıması gereken tedbirleri sıraladı.

Salgına karşı iktidarın aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu kaydeden Antmen, “Toplumsal önlemleri ekonomiye ve turizme kurban ederek, toplumsal hareketliliğin kısıtlanmasına dair hiçbir önlem almayan, kalabalık alanları kapatma konusunda hiçbir karar almayan, Ayasofya’da 350 bin kişilik gösteri yapan, toplu taşıma araçlarındaki önlemleri gevşeten iktidarın ve Sağlık Bakanı’nın her gün televizyona çıkıp; maske, mesafe ve hijyen açıklamaları yapmasının çok yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Günlük 300'den fazla yeni vakanın görüldüğü, aktif hasta sayısının 1200'den fazla olduğu ve hastalığı kapmış 200'den fazla sağlık çalışanının olduğu bir şehir oldu Mersin. Biz bir yandan vatandaşlarımıza önlemleri gevşetmemeleri için uyarıda bulunurken diğer yandan Sağlık Bakanlığı’na, Mersin Valiliği’ne ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne alınması gereken toplumsal önlemlerde sorumluluğun kendilerinde olduğunu hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.

 

mersin tabip odası başkanı mehmet antmenin açıklamsı ayasofya iktidarın önlemleri yetersiz mersinde vaka sayısı 300ü geçti günlük vaka sayısı mersinde 300 çin virüsü korona virüz alınan önemler korona virüs önlemleri