Mersin'de Orman Yangını

TAKİP ET

Mersin'in Aydıncık ilçesindeki kızılçam ormanında yangın çıktı.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde, Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında orman yangını çıktı. Sabah saatlerinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye devam ediliyor.

Yangın, beş saati aşkın süre kontrol altına alınamadığından bölgede araç ve ekip sayısı artırıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, saat 13.00'te yaptığı açıklamada "Yangının etkisi artıyor. Şu anda 25 arazöz, 11 helikopter ve iki yangın söndürme uçağıyla alevlere müdahale ediliyor. Çevre illerden de takviye ekipler yönlendirilmiş durumda. Ekiplerimiz yangını söndürmek için büyük bir mücadele veriyor. Bölgedeki bir evde yaşayan vatandaşlar, alevlerin riski nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edildi. Ekiplerimiz, alevlerin eve ulaşmaması için çevresinde sulama yapıyor. Havadan ve karadan müdahalemiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise saat 16.00 sıralarında yangına müdahale eden uçak sayısının üç, arazöz sayısının 86 ve personel sayısının 450'ye yükseltiğini söyleyerek çalışmaların devam ettiğini aktardı.

mersin aydıncık pembecik mahallesi kızılçam ormanı yangın orman yangını arazözler uçaklar 3 uçak müdahale söndürme çalışmalar