Mersin'de Üniversiteliler İçin 'Çamaşır Kafe'

TAKİP ET

Mersin'de faaliyetlerini sürdüren "Çamaşır Kafe" üniversitelilere ücretsiz çamaşır yıkama imkanı sunuyor.

Tarsus'ta ve merkez ilçede Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından kurulan "Çamaşır Kafe"ler, öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama imkanı sağlıyor.

İlk olarak 2019 yılında Vahap Seçer'in başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiftlikköy Mahallesi Üniversite Caddesi'nde hizmete sunulan Çamaşır Kafe, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

İkinci şubesini Haziran 2020'de Tarsus Üniversitesi civarında açılan Çamaşır Kafe, hem öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama imkanı hem de sosyal ortam sağlayarak yüz yüze eğitimin başlaması ile yeniden dolmaya başladı.

Buraya gelen üniversiteliler çamaşırlarını yıkayıp kuruturken bir yandan da Wi-Fi ile internete bağlanabiliyor, televizyon izleyebildikleri gibi kütüphaneden de yararlanabiliyor. Ayrıca öğrenciler çay ve su da satın alabiliyorlar.

Söz konusu hizmetten yararlanabilmek için öğrencilerin kimlik kkartlarını göstermeleri yeterli. Büyükşehir Belediyesi'nin bedava sunduğu çamaşır yıkama işleminin bir makine dolusu çamaşır için piyasada 65 liraya geldiği belirtiliyor. Bu sayede bir öğrencinin 9 aylık bir eğitim öğrenim döveminde 4 bin 680 lira tasarruf ettiği tahmin ediliyor.

Mersin'de Üniversiteliler İçin 'Çamaşır Kafe'