Merve Akpınar Sporcu Bursu Alacak

TAKİP ET

Tüm engellere rağmen hentbol oynamaya devam eden ve genç kızların kaderini değiştireceğini söyleyen Merve Akpınar'a sporcu bursu verilecek.

Ankara'da katıldığı Hentbol Federasyonu'nda yaşadığı sıkıntılardan bahsettiği konuşmasıyla tanınan Merve Akpınar kendisine “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın, oran buran görünür” denildiğini ancak tüm engellere rağmen hentbol oynamaya devam ettiğini söylemişti. 

Göz yaşları eşliğinde yaptığı konuşmasıyla Türkiye'nin acı gerçeklerini milyonların yüzüne vuran Merve'ye Semra & Enver Yücel Vakfı'ndan destek geldi. Küçük kızın mücadelesinde yanında olduklarını belirten vakıf, yazılı açıklama yaparak Akpınar’a yüzde 100 eğitim ve spor bursu verdiklerini duyurdu.

Akpınar'a lise eğitimi boyunca yüzde 100 burs verecek vakıf, hentbol tutkusunu geliştirmesi adına küçük kıza spor bursu da verileceğini ayrıca tüm eksikliklerinin karşılanacağını belirtti.

''Mesele ülkedeki tüm Mervelerin kaderini değiştirebilmek'' diyen SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, “Merve henüz 14 yaşında ama sözleri o kadar büyük ki. Sosyal medya üzerinden çok destek geldi Merve’ye. Ama biz daha fazlasını yapmak istedik ve hemen ailesine ulaşarak ona hem spor hem de eğitim bursu vermek istediğimizi söyledik. Merve birçok kişinin sesi oldu. Mesele tüm Türkiye’deki Mervelerin kaderini değiştirebilmek. Onları uğradıkları baskıdan kurtararak, hayallerine özgürce yürümelerini sağlayabilmek. Merve Akpınar anlattıkları ile bir meşale yaktı, bizim de başka Merveler de aynı şeyi yaşamasın diye elimizi taşın altına koymamız şart. Merve’nin lise eğitimini vakıf olarak biz üstlendik. O çok sevdiği hentbolda daha iyi yerlere gelebilmesi için de ayrıca spor bursu sağlayacağız” dedi.

 

merve akpınar hentbol federasyonu ankara şort giydi sporcu bursu vakıf sey semre enver yücel