Merve Kavakçı'nın Kızı, Bu Yılki NATO Zirvesinde de Erdoğan'a Tercümanlık Yaptı

TAKİP ET

Geçen yıl AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Biden ile baş başa görüşmesinde Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abushanab tercümanlık yapmıştı.

Kavakçı ailesi AKP iktidarıyla beraber devletin her kademesine sirayet etti. Merve Kavakçı atandığı Kuala Lumpur Büyükelçiliği görevinden yakın zamanda merkeze çekildi. AKP'den milletvekili olan Ravza Kavakçı'nın İBB'den aldığı haksız burs gündemi geçen aylarda uzun süre meşgul etti.

Geçen yıl ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, tercüman olarak Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abusahanab'ı kullanmıştı. Toplantıda ne konuşulduğu dışarı sızmazken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abusahanab'ı çok iyi İngilizce bilmesi nedeniyle tercih ettiğini ileri sürmüştü.


Trump Anısı İle Savunmuştu


AKP'li Cumhurbaşkanı, eski ABD Başkanı Trump'la görüşmesinde de aynı ismin görev aldığını belirtip konuya ilişkin anısını da şu ifadelerle aktarmıştı:

"Fatma kızımız, Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, Fatma kızımızın İngilizceye çok hakim olduğunu söyledi ve nerede öğrendiğini sordu. Ben de 'Teksas'ta' deyince Sayın Trump, 'Ben de Teksaslıyım. Teksas aksanını herkes bilmez. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek' dedi.

"Aynısını Biden da söyledi. Yani Sayın Trump da Biden da, Fatma kızımızın İngilizcesinden övgüyle söz ederken, tebrik ederken bizimkiler burada başörtülü vesaire diye eleştirdiler."


Bu Yılki Zirvede de Yer Aldı


Geçen günlerde Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesine katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine tercüman olarak Fatma Abusahanab'ı kullandı. 

Devletin resmi tercümanı olmamasına rağman Abusahanab'ın Erdoğan'ı gölge gibi takip ettiği görüldü. 


Kaçak Afgan Göçü Görüşme Sonrasında İvme Kazandı


Geçen yılki görüşmeden sonra ABD, Afganistan'dan çekilmiş; şeriatçı terör örgütü Taliban da Afganistan'da yönetimi ele geçirmişti. Bu olaylar öncesinde başlayan Türkiye'ye yönelik Afgan göçü, şeriatçı terör örgütünün Afganistan'ı ele geçirmesiyle ivme kazanmıştı. O günden bu yana kaçak Afganlar Türkiye'de pek çok suça karıştı.