Mesanesinden Yarım Kilo Taş Çıktı

TAKİP ET

Çanakkale'de tedavi edilen bir hastanın mesanesinden yaklaşık yarım kilo ağırlığında tam 20 parça taş çıkarıldı.

Bir ay önce karın ağrısı ve idrarını yaparken yanma oluştuğu şikayetleriyle hastaneye giderek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Üroloji Servisi'ne başvuran Hayrettin Gültekin (30) muayene edildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, muayenede Hayrettin Gültekin'in mesanesine farklı boyutlarda taşlar olduğunu belirlediklerini açıkladı.

Bunun ardından Gültekin'in hemen ameliyata alındığını belirten Prof. Dr. Cabir Alan, "Kendisi daha önce de bağırsak ameliyatı geçirdiği için karın bölgesi yapışıktı. Bizler de iki santimetrelik bir kesiden buradaki 20 taşı çıkardık. Hastamız ameliyatının üçüncü gününde. Bugün de kendisini taburcu ediyoruz" dedi.

Dünya Literatüründe Bu Boyutlarda Taşlara Rastlanmıyor

Hayrettin Gültekin'in mesanesinden çıkarılan taşların bugüne kadar hastanede çıkarılan en büyük taşlar olduğunu belirten Prof. Dr. Alan, taşların toplam ağırlığının 550 gram olduğunu söyledi.

Dünya tıp literatüründe bu boyutlarda taşlara pek sık rastlanmadığını anlatan Prof. Dr. Alan, "Bu da ülkemiz adına ender görülen bir durumdur. Hayrettin Bey sağlığına kavuştu. Normal bireyler gibi idrarını rahat bir şekilde yapabilecek" diye konuştu.

mesane yarım kilo taş çıktı çanakkale onsekiz mart üniversitesi çomü prof. dr. cabir alan hayrettin gültekin