Meslek Lisesinin Aylık Geliri 4 Milyon Lira

TAKİP ET

Gaziantep Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aylık 4 milyon lira gelir elde ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak Temmuz 2021'de hayata geçirilen proje kapsamında okulda bin metrekarelik yemekhanede çalışmaya başlayan öğrenciler günde 3 çeşit yemek hazırlıyor.

Gelen siparişler doğrultusunda yemek yapan öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de kazanç elde ediyor. Okulun yiyecek içecek hizmetleri alanına şeflik eden Ayhan Kaya, öğrencilerin doğrudan mesleğin içerisinden yetiştirilmesini amaçladıklarını vurguluyor.

Öğrencilerin daha önce staja gittiklerini belirten Kaya, "Bizse direkt usta-çırak ilişkisi ile öğrencilerimizi yetiştirmek istedik. Bu kapsamda proje hazırladık ve bakanlık onayı aldık. Temmuz ayından bu yana da yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve mart ayı içerisinde döner sermayede Türkiye ikincisi olduk. Fabrika tarzında yapılan ilk girişim, bu aslında" diye konuştu.


 

Öğrencilere Asgari Ücretin Üçte Biri Kadar Maaş

Yemekhanede çalışan 47 öğrencinin asgari ücretin üçte biri kadar maaş aldıklarını belirten Şef Ayhan Kaya, "Bizler de çalışmalarına göre, ekstradan bir şeyler vererek öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz akademik olarak da haftada bir gün okula eğitime geliyorlar, geri kalan günlerde de işin içinde oluyorlar" dedi.

Yemekhane alanında pastane, sebze, kasaphane ve yemek hazırlanan bölümler olduğunu belirten Kaya, "Gündüz sebze ve kasaphane bölümünde hazırlık yapılıyor, gece de yemekler pişiriliyor. Sabah erken saatlerde de yemek sevkiyatımız başlıyor. Yemekleri 6 saat boyunca sıcak tutan ve bozulmalarını önleyen kaplarla servis ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayda 4 Milyon Lira

Önce taşımalı okullara, sonra da kamu kuruluşlarına yemek vermeye başladıklarını ve şimdilerde de ek olarak Suriye'nin Cerablus ve El Bab kentlerindeki hastanelere yemek gönderdiklerini belirten Kaya, "Yemek hizmeti verdiğimiz kurum sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. Şu anda günlük 20 bin kişilik yemek çıkartıyoruz. Bizim amacımız; hijyen, gıda ve sağlık kurallarını bilen aşçılar yetiştirmek. Bu kapsamda gelirimiz ayda ortalama 4 milyon lira civarında oluyor" diye konuştu.

gaziantep beylerbeyi mesleki ve teknik anadolu lisesi aylık geliri 4 milyon lira