Mesut Özil Transferi Tüm Dünyada Olay Oldu

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin Mesut Özil transfer, tüm dünya basınında ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferini Reuters ve AP gibi haber ajansları son dakika bilgisiyle haberi geçti. Transfer, İngiltere’de en çok konuşulan konulardan biri olmayı başardı.  GOAL, ESPN, Guardian, The Athletic, CNN, Bild gibi dünya medyasının önde gelenleri de transferi geçti. İngiltere'de yayın yapan The Sun ve Guardian gibi kurumlar da Mesut Özil'in ayrılışı ile ilgili özel içerikler üretti.

Almanya'da yayın yapan Bild, tıpkı Türk basını gibi Mesut Özil'in İstanbul'a gelişini anlık olarak okurlara aktardı ve tüm gelişmeleri yakından takip etti.

Bleacher Report ise, Mesut Özil'in ABD ekibi DC United'ı değil Fenerbahçe'yi tercih ettiğini ön plana çıkardı.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin Mesut Özil paylaşımı, Twitter’da Cristiano Ronaldo’nun Temmuz 2018’de Juventus’a transfer olduğunu duyurduğu mesajının beğeni sayısını da geçmeyi başardı. O dönem 535 bin beğeni ile rekorun sahibi olan Ronaldo’ya karşılık Mesut Özil’in mesajı sadece 24 saatte 600 bin beğeniye ulaştı.

Fenerbahçe, Mesut Özil ile birlikte dünya futbol gündeminin odak noktası haline geldi. 32 yaşındaki yıldızı İstanbul'a getiren Sarı-Lacivertliler, Türk sosyal medya tarihine geçti. Sarı-lacivertli kulübün resmi Twitter hesabından Mesut Özil için atılan "Gel gündüzle gece olalım" paylaşımı, Türkiye'nin en çok etkileşim ve beğeni alan tweeti oldu.

Mesut Özil, İstanbu'a gelişi sonrasında "Hayallerime kavuştum, Fenerbahçem'deyim" demişti.

mesut özil özil alman türk asıllı futbolcu arsenla kadrodışı kadro dışı fenerbahçe acun emre belözoğlu transfer türkiye 50 bin yardım yemek ingiltere elli bin stefan pappert elizabeth kraliçe londra manc