Metaverse Evreninde Toplu Tecavüz İddiası

TAKİP ET

Metaverse evrenine giren bir kadın kullanıcı, programa girer girmez, avatarının birçok erkek tarafından toplu tecavüze uğradığını iddia etti.

Metaverse için yapan Nina Jane Patel adlı kadın blog sayfasında yaptığı paylaşımda, sanal ortamın test kullanıcıları için travmatik tecrübeler sunduğunu söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Patel, sanal ortama girdikten 60 saniye sonra avatarının erkeklerin sözlü tacizine uğradığını ve diğer avatarlar tarafından toplu tecavüze uğradığını ve fotoğraflarının çekildiğini vurguladı.

Patel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Uzaklaşma istediğimde 'hoşlanmamışsın gibi yapma’ şeklinde bağırdılar ve bir anlamda fizyolojik ve psikolojik tepkim bunun gerçek hayatta gibi olduğu yönündeydi. Gerçeküstü bir kabustu." 


Meta'dan Açıklama


Kullanıcının uyarılarının kendileri için öneml ibir görüş olduğunu vurgulayan Meta Başkan Yardımcısı Vivek Sharma olayın "kesinlikle bir talihsizlik" olduğunu belirtti. Sharma, test kullanıcıların istemedikleri başka kullanıcılarla etkileşime girmesini engelleyen blok özelliğini kullanmasını önerdi.

metaverse metaverse tecavüz tecavüz sanal gerçeklik