Meteoroloji'den Deprem Bölgesi İçin Uyarı: Kuvvetli Yağış Bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Deprem bölgesinde etkili olacağı tahmin edilen yağışların gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Deprem bölgesinde bu yağışların etkili olacağı tahmin edilen yağışın gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Yağışın en yoğun hissedileceği bölgeler Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çevreleri ile Malatya'nın güneyi olarak öngörülüyor. Bu bölgelerde kuvvetli yağışlar beklenirken, 4 il için de "sarı kodu uyarı" yapıldı.

Bingöl, Muş ve Erzincan'da kuvvetli, Tunceli'de ise çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu illerdeki yağış miktarı metrekareye 21-75 kilogram arasında değişiyor.

Ayrıca, yağışların yüksek kesimlerde kuvvetli kar şeklinde olması da öngörülüyor. Bu nedenle, bölgede oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan ve yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

meteoroloji deprem deprem bölgesi kuvvetli yağış