Meteoroloji'den Uyarı: Deprem Bölgesinde Ciddi Rüzgar ve Fırtına Riski Var

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde olası kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı vatandaşları uyarmak için bir açıklama yaptı. Açıklamada, Hatay, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ çevrelerinde zamanla diğer illere yayılacak şekilde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde olası kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı vatandaşları uyarmak için bir açıklama yaptı. Açıklamada, Hatay, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ çevrelerinde zamanla diğer illere yayılacak şekilde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına beklendiği belirtildi. Özellikle Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Fırtınanın hızı, 40-70 km/saat arasında olacak, yer yer ise 70-90 km/saat seviyelerine ulaşabilecek. İlgililer ve vatandaşların fırtınanın sebep olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bölgedeki kuvvetli rüzgar ve fırtına, ilerleyen saatlerde değişen hız ve yönleriyle devam edebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların güncel hava durumu ve uyarıları takip etmeleri konusunda uyardı.

mgm meteoroloji deprem bölgesi fırtına