Meteoroloji'den 13 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son yaptığı değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile Samsun’un doğusu ve Hakkari’nin kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Sağank ve gök gürültülü sağanak yağışların; Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-50 yer yer 100 kg/m2) olması beklenirken, oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

 

yağış kuvvetli yağış meteoroloji uyarı sağanak yağış 13 il bekleniyor tahmin değerlendirme kuzey ege doğu anadolu meteoroloji genel müdürlüğü