Meteoroloji'den Uyarı: Ani Sel, Yıldırım, Hortum Su Baskını...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun farklı noktaları için sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada yurdun batı ve güney kesimlerinin yanı sıra iç kesimlerde de yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği ifade edildi.

Bunun yanında Marmara bölgesinin güneyi ve Ege ile Batı Akdeniz'in batı bölgelerinde rüzgarın güney ve güneybatı  yönlerinden saatte 50 ila 70 kilometre süratle zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtildi.

Sel, Yıldırım, Hortum, Su Baskını

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini ve yurttaşların yağış nedeniyle meydana gelmesi muhtemel ani sel, yıldırım, hortum, su baskını gibi olumsuzluklara karşı hazırlık olunması gerektiğini duyurdu.

Bunun yanında Marmara'nın güney kesimleri ile Ege ve Batı Akdeniz'in batı kesimlerinde zaman zaman fırtına şeklinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. 

Meteoroloji'den Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı Meteoroloji'den Uyarı Ani Sel Yıldırım Hortum Su Baskını kıyamet bugündür ey ümmeti muhammet