Metin Feyzioğlu: Avukatların Yarısından Çoğu Asgari Ücret Kazanmıyor

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Ağrı Barosu'nda avukatlarla buluşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin olarak "Onun içerisinde şunu yazdırdık; insan hakkını korumasını istediğiniz avukatın da insan hakkı var, CMK’dan, adli yardımdan göreve koşan avukatın emeğinin, alın terinin karşılığını alabilmesi lazım" diye konuştu.

"Bugün meslektaşlarımızın yüzde 50-60’ı yıllık ortalamada asgari ücret kazanmıyor" diyen Feyzioğlu, "Siz bakmayın bazı dizilerde avukatları lüks hayatlar yaşayan kişi olarak resmettiklerine. Artan sayımız sebebiyle avukatlar çok zor durumda, 60 bin meslektaşımız beş yıllık meslek kıdeminin altında. Ve, onların sorunlarını çözemezsek vatandaşın insan hakkını koruyacak olan avukatı sahipsiz bırakmış oluruz, vatandaş bundan zarar görmüş olur" şeklinde konuştu.

Feyzioğlu yeni anayasa tartışmaları hakkında ise "Kapsamlı anayasa değişikliği projesinde biz özellikle savunmanın bağımsızlığının güçlendirilmesi ve yargının güvenilirliğinin artırılması noktasında önerilerimizi sunuyoruz. HSK’nın yapısı üzerinde somut önerilerimiz olacak, yargı üstüne toz konmaması lazım, yargının polemiklerin dışına taşınabilmesi lazım, bu amaçla önerimiz hazır. Biz yapıcı şekilde, hiç kuşkusuz devletimizle çalışacağız, vatandaşımız için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Metin Feyzioğlu Avukatların Yarısından Çoğu Asgari Ücret Kazanmıyor