Metin Feyzioğlu: Çok Şükür Değiştim

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 2014 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi alanda ters düşmüş bir zaman sonra ise Erdoğan ile yakınlaşınca tepki toplamıştı. Feyzioğlu, kendisine 'Sen değiştin' diye eleştirenlere 'Evet çok şükür değiştim' açıklamasını yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu 2014 yılında yapılan Danıştay töreninde o dönem muhalif olan ve iktidara karşı sert söylemlerde bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu hedef almıştı. Erdoğan, Feyzioğlu’nu siyasi konuşmakla suçlayıp, “Yalan söylüyorsun. Böyle edepsizlik olmaz” diye bağırmıştı.

Danıştay törenindeki bu çıkıştan kısa bir süre sonra Feyzioğlu, Erdoğan’a yakın söylemlerde bulununca başta hukuk çevresinden olmak üzere kamuoyunda tepki görmesine neden olmuştu.

Hürriyet'e yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullanan Feyzioğlu, “Sen değiştin” diyenlere cevap veren Feyzioğlu, “Evet çok şükür değiştim. Sabahımla akşamım aynıysa, vaktimi ziyan etmişimdir” dedi.

"Erdoğan İle Danıştay Olayı Yanlış Anlaşılmaydı"

Dönem Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la 2014 yılında yaşadığı kavga hatırlatılan Feyzioğlu, “Bir yanlış anlama olduğunu düşündüm. Hala da öyle düşünüyorum. Bir yanlış anlama olmalıydı, başka bir şey değil. Gerçek ötesi gibi gelişti her şey. Ben kriz anlarında çok soğukkanlı olurum. Bütün krizleri çok soğukkanlı yönetirim. İstemeden öfkelendiğim çok nadirdir. İzin vermezsem öfkelenmem.”  diye konuştu.

“Erdoğan ile daha sonraki görüşmelerinizde bu konu açıldı mı?” sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirten Feyzioğlu, “O olaydan sonra Türkiye bir darbe yaşadı. Bu konuda bana birkaç kere takıldı. Ben devletimle kavga etmem.” dedi. 

Feyzioğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Devleti yönetenlerle de köprüleri atacak şekilde bir diyaloğa girmemek gerektiğini düşünürüm. Son derece memnunum bunu sükunetle atlatabildiğimize. Herkes birbirine adım attı. Bu adımların atılması da ülke menfaatine ve meslek menfaatine oldu.”

"Türkiye'de Bazı Konular Akıl Süzgecinden Geçirilmiyor Gibi Geliyor"

Öte yandan Feyzioğlu, kendisine ‘AKP milletvekili gibi davranıyor’ gibi eleştiride bulunanlara “Ben gülüp geçiyorum ama Türkiye’de konular bazı dönemlerde akıl süzgecinden geçirilmiyor gibi geliyor.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasına devam eden Feyzioğlu, “Benim önüme Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel ilkelerine karşı bir cümlemi getirsinler, getiremezler. Veya eleştirinin ötesinde saygısız bir ifademi koysunlar, bir siyasi parti yöneticisine, bir bakana karşı... Onu da koyamazlar.” ifadelerini kullandı.

akp baro istanbul erdoğan cumhurbaşkanı hürriyet metin feyzioğlu