Metin Lokumcu Davası Ertelendi

TAKİP ET

Polisin kullandığı biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu davası ertelendi.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Artvin'in Hopa ilçesinde yapacağı mitingi öncesi çıkan olaylarda maruz kaldığı biber gazı sebebiyle ölen emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun davası bugün görüldü. Trabzon’da görülen ilk duruşmaya, sanık 13 polis katılmadı. Lokumcu ailesi adına söz alan avukat Meriç Eyüboğlu, 10 yıldır bu davayı beklediklerini söyleyerek, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini isteyerek “Olay, Metin Lokumcu’nun kimyasal gaza maruz kalarak kalp krizini tetikleyip ölmesi sonucudur. O yüzden taksirle öldürme sonucu mümkün değil. Olası kast değerlendirmemiz için dosyayı ağır cezaya göndermeyi talep ediyoruz” dedi.

'Görevsizlik’ talebini değerlendiren hakim Kubilay Kırdı, baroların ve derneklerin katılma taleplerini ‘suçtan doğrudan zarar görmedikleri’ gerekçesi ile kabul etmedi. Sanıkların dinlenmesi ve ‘görevsizlik’ talebini de reddeden hâkim, duruşmayı erteleyeceği tarih için taraflara görüş bildirdi.

Avukat Meriç Eyüboğlu, “Belli ki biz bu davayı adil yargılamaya ulaşmak açısından selametle ilerleyemeyeceğiz” diyerek ‘reddi hâkim’ talebinde bulundu.

Mahkeme hakimi; ‘reddi hakim’ talebinin değerlendirilmesi için dosyanın nöbetçi ceza hakimliğine gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 28 Haziran 2021 tarihine erteledi.

 

artvin hopa emekli öğretmen biber gazı metin lokumcu dava polis duruşma ertelendi