Metin Uca'dan Kılıçdaroğlu Adaylığına İlişkin Son Derece Rasyonel Argümanlar: Alevi Dürüstlüğü, Alevi Birikimi, Alevi Sevecenliği...

TAKİP ET

Oyuncu Metin Uca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından kendisi eleştirdikten sonra 'Neden Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiği' konusunda birtakım argümanlar sıraladı. Metin Uca özellikle Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğini vurguladı.

Oyuncu Metin Uca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından kendisi eleştirdikten sonra 'Neden Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiği' konusunda birtakım argümanlar sıraladı.

Metin Uca özellikle Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğini vurguladığı argümanları şu şekilde sıraladı:

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 1: Kucaklayıcı, anlayışlı, ortak akla inanan kimliğiyle, Türk siyasetine getirdiği yeni soluk ve yarattığı uzlaşı ortamı için hala adayım Kılıçdaroğlu. 

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 2: Temiz, dürüst siyasetçi kimliğiyle ne ailesi ne yakın çevresi ne çocuklarıyla ilgili hiçbir akçalı yolsuzluğa karışmadığı, gemicikler almadığı, açıklayamadığı mal varlığı olmadığı, sahte çürük raporu ile çocukları askerlikten kaçmadığı için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 3: Adalet yürüyüşü gibi Türkiye’de siyasi hayatımıza iz bırakan cesur bir eylemi, samimiyetle gerçekleştirdiği ve toplumda bıraktığı iz için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 4: Ortak akıl ve uzlaşmayla oluşturulan güç birliği sayesinde başta üç büyük kent, 11 büyükşehir belediyesinin kazanılması organizasyonunu başarıyla yönettiği için.  

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 5: İttifakı oluşturan muhafazakâr dindar seçmenle de kurduğu iletişim ve onlara güven verdiği için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 6: Yoksul bir ailenin üçüncü çoğu olarak mütevazı yaşamıyla bizlerden biri olduğunu gösterdiği, devlet bürokratı olmanın terbiyesiyle hepimizde bizden biri etkisi oluşturduğu için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 7: Sözünden dönmediği, dün dediğini bugün yalanlamadığı, yenildiğinde bile ısrar edip yeniden başarılabileceğini ortaya koyduğu, diplomasını gururla gösterebilecek bir üniversite mezunu olduğu için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 8: Kürt seçmenini, sorunlarını, acılarını çok iyi bilen, Kürtleri kandırmayan, güven ve dostluk ilişkisiyle kronikleşmiş sorunlara çözüm umudu olacağı için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 9: Alevi dürüstlüğü, Alevi birikimi, Alevi sevecenliği ve Alevi kimliği nedeniyle ülkenin özlediği normalleşmeye, dostluk ortamına sağlayacağı katkı için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 10: Bir yılı aşkın, birbirinden farklı siyasi partilerin yetkili kurullarında geçiş süreci, ortak anayasa metni ve yol haritası ortaklığıyla belirlenmiş, bu sayede bu partilerin dışında kalanların da saygı ve desteğini kazanmış olduğu için.

Neden adayım hala Kılıçdaroğlu? 11: İkinci tura karşısında kim kalırsa kalsın, mütevazılığı, dürüstlüğü, birikimi ve güzel yüreğiyle kesin kazanacağı için.
 

metin uca kemal kılıçdaroğlu aday Alevi