Metiner: AKP'de Ciddi Bir Kibir-Böbürlenme Sorunu Var

TAKİP ET

AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak'taki köşesinden Erdoğan'a ve AKP'ye seslendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’da AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada söylediği "Kibir, böbürlenme bize yakışmaz. Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak söz konusu olamaz" sözünü alıntılayan Metiner, "Konuşmayı dinlediğimde aklıma şu soru geldi: “Niçin bu söylenenler bir türlü pratiğe geçirilmiyor?" dedi.

"Kimse kusura bakmasın ama diyeceğimi lafı oraya buraya çekmeden dümdüz diyeyim: AK Parti’de her düzeyde ciddi bir kibir-böbürlenme sorunu var" diyen Metiner, "Dahası ve en fenası, bu kibir dolayısıyla milletle inatlaşma da var. Bu her iki sorun milleti fena halde rahatsız ediyor. AK Parti’ye oy veren hasbi ve samimi insanların gönül dünyasında gücenikliklere yol açıyor. Reis’in varlığı olmazsa bu her iki olgu çoktan AK Parti’yi siyasal ve sayısal bir yıkıma duçar kılardı" ifadelerini kullandı.

"Burada paradoksal bir duruma dikkat çekmek isterim. Reis’in bu uyarılarını ayakta alkışlayanlar nedense kendilerine çeki düzen verme gereği hissetmiyorlar. Alkışlıyorlar ama bildiklerinden de şaşmıyorlar. Sonuçta da değişen bir şey olmuyor. Sonra şikâyetler tekrar artınca Reis bir kez daha uyarma gereği duyuyor. Bu kısır döngüyü kıracak siyasal mekanizmaların oluşturulması acilen şart" diyen Metiner, "Yoksa 2023 seçimlerine doğru gidilirken sıkıntı yaşanabilir" ifadeleriyle üstü kapalı olarak kibir hali sürerse yaklaşan seçimlerin sonunun AKP için hüsran olacağını ima etti.

Yazısında kullandığı "kibar" diline rağmen AKP'nin geldiği hal nedeniyle "özrünü" peşinen dileyen Metiner, "Reis’im! Bu çağrına uyarak cesaretle bazı uyarılarda ve eleştirilerde bulundum" diyerek kabinedeki "burnundan kıl aldırmayan" bakanları işaret ederek "Bütün bunlar hem sizi sevenler hem de millet nezdinde ciddi gönül kırıklıklarına yol açıyor bilesiniz…" sözleriyle yazısını bitirdi.

Metiner AKP'de Ciddi Bir Kibir Böbürlenme Sorunu Var