Metiner 'FETÖ Yargısını CHP'nin Kurduğunu' İddia Etti, Gürkan Hacır'ın Sorusu Üzerine İptal Oldu

TAKİP ET

AKP'li Mehmet Metiner, Gürkan Hacır'ın sorusu karşısında sus pus oldu, stüdyodakiler şaşkın biçimde Metiner'in vereceği cevabı düşünmesini bekledi.

Gürkan Hacır'ın sunumuyla TV100'de yayımlanan Taksim Meydanı programında konuşan AKP'li Mehmet Metiner, Gezi davasıyla ilgili "Biz mahkeme değiliz. Bu arkadaşlarımız beraat kararı verseydi alkışlarlardı. Bu bakış açısı doğru değil. O zaman arkadaşlarımız sipariş versinler, hangi delil var yok bilmeden mahkemelere beraat kararı veriyorlar 'Aferin' desinler. Ama ne zaman ki hoşlarına gitmeyen bir karar verdiklerinde 'Yargı siyasallaştı, siyaset talimat verdiği için yargı bunu yapıyor.' Bu yargı sistemimize yönelik büyük bir haksızlık" dedi.

"FETÖ yargısına bile bu kadar çok eleştiri getirmedi bu arkadaşlarımız" diyen Metiner, "Meclis'teydik 17-25 Aralık hesaplaşması sürecinde bu arkadaşlarımız, başta CHP, bizi FETÖ yargısına havale ettiler. 'Gidin aklanın gelin' dediler. FETÖ'nün baskın olduğu o yargı sistemine havale ettiler" diye konuştu.

Gürsel Tekin'in "Kim inşa etti o yargı sistemini?" diye sorması üzerine Metiner, "Siz inşa ettiniz, CHP'nin babaları inşa etti" cevabını verdi. Tekin'in "Yahu el insaf, 2010 referandumuyla Türkiye'nin yargı sistemini FETÖ'ye teslim ediyorsunuz, FETÖ yargısını siz inşa ettiniz" diyorsunuz.

Metiner' Gezi davası kararını siyasallaşmış bulmadığını söylemesi üzerine Gürkan Hacır'ın "O zaman siz mahkemenin kısa gerekçesindeki hükmündeki 'hükümeti yıkmak amacıyla bir darbe planlamasına' katılıyor musunuz? Yani Osman Kavala ve Taksim Dayanışması..." sorusu üzerine "İsimler üzerinden konuşmam, Osman Kavala'yı ben de tanırım, cemaziyelevvelini de bilirim" dedi.  Hacır'ın "Ama burada cezayı alan kişiler efendim" demesi üzerine Metiner'e kısa süre ulaşılamadı.

metiner mehmet metiner akpli fetö yargısını chp kurdu dedi gürkan hacır sorusu karşısında iptal oldu