Metro Saldırganının Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir anne kıza bıçakla saldıran ve tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz, takdir indirimi kullanılmaksızın dört ayrı suçtan 11 yıl iki ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'da Emrah Yılmaz, 24 Kasım 2021’de metroda tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya bıçak çekip hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle gözaltına alınmış, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Anadolu Başsavcılığı, Yılmaz hakkında toplam 18 yıl üç aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında sanık Yılmaz, olaya ilişkin görüntülerin eksik olduğunu belirterek, olayın başlangıç ve gelişme anını gösteren görüntülerin bulunmadığını, eksik delillerle yargılandığını savundu. Suçsuz olduğunu ifade eden Yılmaz, beraatini istedi.

İndirim Uygulanmadı

Müştekilerin avukatı Birsen Baş Topaloğlu ise davaya konu olan suçun hafif bir saldırı olmadığını, videoda sanığın herkese ayrı ayrı bıçakla saldırmaya çalıştığının görüldüğünü ifade etti. Topaloğlu, hakaretlerde bulunan sanığın elindeki bıçaklı halinden vagondaki diğer yolcuların da korktuğunu ve bu nedenle müdahale edemediklerini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Yılmaz’a ‘hakaret’ suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezayı, iki kişiye yönelik eylemi nedeniyle 1 yıl 5 ay 15 güne çıkaran mahkeme, sanığa ‘kasten yaralama’ suçundan 6 ay, ‘silahla tehdit’ suçundan 5 yıl 3 ay, ‘halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit’ suçundan da 4 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, toplamda 11 yıl 2 ay 15 gün hapse mahkum edilen sanığın yargılama esnasında herhangi bir pişmanlık göstermemesi ve adli sicil kaydının bulunması sebebiyle cezalarda takdiri indirim yapmadı.

metro saldırganı emrah yılmaz istanbul metro