Metroda Sözlü Saldırıya Uğrayan Senegalli: Ülke Zaten Bizim Ülkemiz, Vatandaşlık da Alacağız

TAKİP ET

Haliç metrosunda sözlü saldırıya uğrayan Senegalli aile açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Haliç metrosunda O.O.K. adlı bir şahıs, Senegalli ailelere sözlü saldırıda bulunmuş, gözaltına alınan şahıs "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "ayrımcılık" ve "tehdit" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Olayın ardından AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Senegalli Baye Daouda Diagne (51) ve ailesini ziyaret etti.

"Ülke Zaten Bizim Ülkemiz"

Senegalli Baye Daouda Diagne, "Metrodaydım, bir tane adam bizim yanımıza geldi. Bize küfür etti ve kötü laflar söyledi. Bende rahat rahat oturuyordum. Vezneciler durağına kadar adam bana saldırdı. Sonra o metrodan indi, bende eve kadar geldim. Moralim çok bozuldu, sonra bakan Süleyman Soylu yanımıza kadar geldi. Bizi ziyaret etti ve ben mutlu oldum. Ülke zaten bizim ülkemiz, bizim ekmeğimiz burada, her şeyimiz burada. Beni ziyaret etti, mutlu oldum" dedi.

"Bakan 'Bu Ülke Bizim Ülkemiz' Dedi"

Diagne "Zaten bizim yanımıza gelmesi yani o kadarı bana yetti. Şimdi ben yaşadığım her şeyi unuttum. Bakan, 'bu ülke bizim ülkemiz, bu cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz’ dedi. Fazla bir şey söylemeye gerek yok, çok mutlu oldum. Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Bunu bana yapan tutuklandı, cezaevinde. Olay esnasında yanımda 2 kızım ve eşim vardı. Ben pazarcıyım, şimdi burada parfüm falan satıyorum.

"Oturma İznimiz Var, Vatandaşlık da Alacağız"

11 sene önce Türkiye’ye geldim. Ülkeden memnunum, burası süper ve benim ülkem. Olaydan sonra herkes beni aradı. Bana ‘burası senin ülken, devletin kötü bir şey yapma. Senin burada komşuların var’ gibi şeyler söylediler. Ben kendimi çok mutlu hissediyorum. İnşallah oturma iznimiz var, vatandaşlık da alacağız" ifadelerini kullandı.

metroda sözlü saldırıya uğrayan senegalli ülke zaten bizim ülkemiz oturma iznimiz var vatandaşlık da alacağız Baye Daouda Diagne senegal fatih haliç metrosu