MetroPOLL Anketi: İttifaklar Arasındaki Oy Farkı Yüzde 2

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın Kasım ayı anketinin sonuçları ortaya çıktı.

MetroPOLL Araştırma'nın Kasım ayı anketinin sonuçlarını firmanın yöneticisi Özer Sencar yayımladı.

Araştırma sonuçlarına göre "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltilen vatandaşların yüzde 26'sı AKP, yüzde 17,1'i CHP, yüzde 11,3'ü İYİ Parti, yüzde 9,7'si HDP, yüzde 5'i MHP, yüzde 2,2'si DEVA Partisi, yüzde 1,5'i Memleket Partisi, yüzde 1,1'i Saadet Partisi, yüzde 19'u diğer partiler yanıtını verdi. Vatandaşların yüzde 10'u protesto oy vereceğini belirtirken yüzde 9,1'i kararsız olduğunu söyledi. Buna karşın yurttaşların yüzde 5,1'i cevap vermedi.

Kararsız oyların dağıtılması halinde ise oy dağılımı şöyle: AKP yüzde 34,3, CHP yüzde 22,6, İYİ Parti yüzde 14,9, HDP yüzde 12,8, MHP yüzde 6,6, DEVA Partisi yüzde 2,9, Memleket Partisi yüzde 2,0, Saadet Partisi yüzde 1,5, diğer partiler yüzde 2,5.

Bu durumda İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi'nden teşekkül eden Millet İttifakı yüzde 39, AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı ise yüzde 41'e ulaşıyor.



Bunun yanı sıra Kasım 2015'ten bu yana oy dağılımlarında yaşanan değişime bakıldığında AKP'nin ne kadar büyük bir düşüş içerisinde olduğu dikkat çekti. Geride bıraktığımız son birkaç ayda AKP ve MHP'de süratli bir düşüş yaşanırken İYİ Parti ve HDP'de ise genel bir yükseliş trendi göze çarpıyor.

metropoll araştırma cumhur millet ittifakı oy farkı yüzde 2 akp chp iyi parti mhp hdp oranları düşüşte yükselişte