MetroPOLL Anketi: Refah Düzeyi Kötüleşen AKP Seçmeni Hangi Partilere Yöneliyor?

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın Haziran ayı araştırmasının sonuçları paylaşıldı.

MetroPOLL Araştırma'nın Türkiye'nin Nabzı Haziran 2022 araştırmasına göre vatandaşların yüzde 72,6'sı son bir yıl içinde kendisinin veya ailesinin geçim şartları ve refah düzenin kötüye gittiğini belirtiyor.

Vatandaşların yüzde 17,2'si bu şartların değişmediğini, yüzde 9,9'u ise iyileştiğini ifade ediyor.

Türk Halk Son 7 Yılın En Zor Günlerini Yaşıyor

Türkiye'nin Nabzı Haziran 2022 araştırmasına göre vatandaşlar, son 7 yılın en zor günlerini yaşıyor. yüzde 72,6'lık bu oran, Çin Virüsü nedeniyle yapılan tam kapanmalar dönemindeki düzeyden bile daha kötü bir seviye.

Refah Düzeyinin Kötüleşen AKP Seçmenleri Nereye Gidiyor?

Refah düzeyinin kötüleştiğini belirten AKP seçmenlerinin yüzde 43,4'ü yine AKP'ye oy vereceğini belirtiyor. Bu seçmenlerin yüzde 10,7'si CHP'ye, yüzde 6,4'ü İYİ Parti'ye, yüzde 4,2'si HDP'ye, yüzde 2,2'i MHP'ye, yüzde 1,5'i Saadet Partisi'ne, yüzde 1,4'ü DEVA Partisi'ne, yüzde 4,3'ü ise diğer partilere gidiyor. Bunun yanı sıra ekonomik durumu kötüleşen AKP'li seçmenlerin yüzde 12,9'u kararsız olduklarını, yüzde 8,8'i protesto oy vereceklerin belirtirken yüzde 4,3'ü ise cevap vermedi.

MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar bu sonuçları "Buna seçmenin çaresizliği değil de ne denir?" ifadeleriyle paylaştı.

anket metropoll araştırma refah düzeyi kötüleşen akp seçmeni hangi partilere yöneliyor