MetroPOLL Anketi: Taliban'ın Afganistan'ı Ele Geçirmesini Olumlu Bulanların Oranı Yüzde 9,6

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma, vatandaşlara Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin Türkiye'de nasıl karşılandığını sordu.

MetroPOLL Araştırma, düzenli olarak gerçekleştirdiği Türkiye'nin Nabzı araştırmasının Ağustos ayı anketinde vatandaşlara Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesini nasıl karşıladıklarını sordu.

Vatandaşlara "Taliban rejiminin Afganistan'da yönetimi ele geçirmesini nasıl karşıladınız?" sorusunun yöneltildiği ankete katılan vatandaşların yüzde 65,8'i olumsuz yanıt verirken, olumlu yanıt verenlerin oranı yüzde 9,6'da kaldı.

"Fikrim yok/cevap yok" diyen yurttaşların oranı ise yüzde 24,7'de kaldı.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesini olumlu bulanların oranının yüzde 17,8'le en fazla Saadet Partisi seçmeninde, onu takiben ise yüzde 14,4 ile AKP seçmeninde bulunduğu görüldü.

Doğu Perinçek'ten Taliban Övgüleri

Kamuoyunda "Çin Muhiplerinin Şahı" olarak bilinen Doğu Perinçek daha önce yaptığı açıklamalarla Taliban'ı övmelere doyamamış, son yaptığı açıklamada "Türk Milleti, Afgan Milletiyle birlikte galip tarafta. Amerika ve Amerikancılar mağlup tarafta. Vietnam’da da kazandık, Küba’da da kazandık Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda da kazandık. En son Afganistan’da da kazandık" demişti.

 

 

MetroPOLL Anketi Taliban'ın Afganistan'ı Ele Geçirmesini Olumlu Bulanların oranı Yüzde 9 6