MetroPOLL Anketi: Türk Halkı NATO'ya Güvenmiyor Ama Çıkmak da İstemiyor

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma, vatandaşlara Türkiye'nin NATO'ya üyeliğini sordu.

Özer Sencar, MetroPOLL Araştırma'nın Türk halkının NATO'ya ilişkin görüşlerine yönelik anketinin sonuçlarını paylaştı.

Araştırmanın sonuçlarına göre Türk halkının üçte ikisi NATO'ya güvenmiyor, fakat Türkiye'nin çıkarları için NATO'da kalması gerektiğini düşünüyor.

Araştırma'da vatandaşlara yöneltilen "NATO'ya güveniyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 65,3'ü "Hayır" yanıtını verirken yüzde 26,4'ü "Evet" yanıtını verdi.

Özer Sencar araştırmanın bu kısmını "Halkımızın yaklaşık 2/3 NATO’ya güvenmiyor. Güvenenler sadece 1/4’ü. Türkiye’yi batıdan uzaklaştırıp Ortadoğululaştırmak isteyenler için mükemmel bir ortam. Halkın getirildiği bu anlayış ulusalcı ve avrasyacılar için büyük bir başarı iktidar için de büyük bir avantajdır" ifadeleriyle paylaştı.


Araştırmada vatandaşlara yöneltilen "Türkiye'nin güvenliği için NATO gerekli midir?" sorusuna vatandaşların yüzde 31,4'ü "Hayır", yüzde 57,7'si "Evet" yanıtını verrdi.

Özer Sencar araştırmanın bu kısmını "Halkın yarısında çoğu NATO’nun gerekli olduğunu düşünüyor. Ancak seçmenin yaklaşık 1/3’ü aksini düşünüyor. Bu tavır tüm partilerde benzer şekilde görülüyor. Bu kitle iktidarın anti batı söylemini kabul etmeye ve etkilenmeye hazır" ifadeleriyle paylaştı.

NATO'dan Çıkmalı mı?

Vatandaşlara yöneltilen "Sizce Türkiye NATO'da kalmalı mı, yoksa çıkmalı mı?" sorusuna vatandaşların yüzde 59,6'sı "NATO'da kalmalı" yanıtını verirken yüzde 27,8'i "NATO'dan çıkmalı" yanını verdi.

Özer Sencar araştırmanın bu kısmını ise "Halkımız NATO’ya güvenmiyor ama çıkmak da istemiyor" ifadeleriyle paylaştı.

metropoll araştırma anketi türk halkı nato güvenmiyor ama çıkmak da istemiyor özer sencar