MetroPOLL Anketi: Üç Lider İçinde Oy Potansiyeli En Düşük İsim Erdoğan

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinin sonuçları paylaşıldı.

MetroPOLL Araştırma tarafından Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde 11-15 Haziran 2022 tarihleri arasında 2 bin 123 kişiyle CATI yöntemiyle görüşülerekyapılan anketin sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e göre oy potansiyeli en düşük cumhurbaşkanı adayı.

Bu üç isim içerisinde oy potansiyeli en yüksek siyasi lider ise yüzde 55'lik maksimum oy potansiyeliyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener.

Oy Potansiyeli En Yüksek Siyasi Lider: Meral Akşener

Araştırmanın sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 30,5'inin Meral Akşener'e kesinlikle oy vereceklerini, yüzde 19,4'ünün belki oy verebileceklerini, yüzde 5,1'inin kararsız olduklarını, yüzde 10,9'unun muhtemelen oy vermeyeceklerini, yüzde 30,5'inin ise kesinlikle oy vermeyeceklerini belirttikleri, yüzde 3,4'ünün ise soruyu cevapsız bıraktıkları görülüyor. Bu durumda Meral Akşener'in mevcut oy potansiyeli yüzde 49,9, maksimum oy potansiyeli ise yüzde 55 oluyor.

Oy Potansiyeli En Düşük Siyasi Lider: Recep Tayyip Erdoğan

Ankette görüşülen vatandaşların yüzde 33,6'sının Erdoğan'a kesinlikle oy vereceklerini, yüzde 10,4'ünün belki oy verebileceklerini, yüzde 2,3'ü kararsız olduklarını, yüzde 8,2'si muhtemelen oy vermeyeceklerini, yüzde 41,7'sinin ise kesinlikle oy vermeyeceklerini belirttikleri, yüzde 3,8'inin ise soruyu cevapsız bıraktıkları görülüyor. Bu durumda Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut oy potansiyeli yüzde 44, maksimum oy potansiyeli ise yüzde 46,4 oluyor.

Kılıçdaroğlu, Akşener'i Takip Ediyor

Ayrıca görüşülen vatandaşların yüzde 27'sinin Kemal Kılıçdaroğlu'na kesinlikle oy vereceklerini, yüzde 22,2'sinin belki oy verebileceklerini, yüzde 2,2'sinin kararsız olduklarını, yüzde 12,6'sının muhtemelen oy vermeyeceklerini, yüzde 32,2'sinin ise kesinlikle oy vermeyeceklerini belirttikleri, yüzde 3,8'inin ise soruyu cevapsız bıraktıkları görülüyor. Bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu'nun mevcut oy potansiyeli yüzde 49,2, maksimum oy potansiyeli ise yüzde 51,4 oluyor.

metropoll araştırma anketi üç lider içinde oy potansiyeli en düşük isim recep Tayyip Erdoğan meral akşener kemal kılıçdaroğlu iyi parti chp akp cumhurbaşkanlığı ikinci tur