MetroPOLL Anketi: Yavaş ve İmamoğlu, Erdoğan'a Fark Atıyor

TAKİP ET

Prof. Özer Sencar'ın sahibi olduğu MetroPoll Araştırma, yılın son anketini gerçekleştirdi. MetroPOLL'ün anketine göre Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde ikinci tura kalınması halinde mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a fark atıyor.

Prof. Özer Sencar’ın sahibi olduğu MetroPOLL Araştırma, yılın son anketini gerçekleştirdi. MetroPOLL'ün anketine göre Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde ikinci tura kalınması halinde mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a fark atıyor. 

Erdoğan ile Mansur Yavaş yarışırsa:

Erdoğan yüzde 36, Yavaş yüzde 51.2 oy alıyor. Geçen ay ise bu rakam yüzde 39.7’ye yüzde 46.4’tü. Erdoğan'ın oyları 3.7 puan düşerken, Yavaş ise oylarını yüzde 4.8 puan yükseltti. 

Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu yarışırsa:

Erdoğan yüzde 38.2, İmamoğlu yüzde 50.6 oy alıyor. Geçen ay bu rakam yüzde 42’ye yüzde 42.9’du. Erdoğan'ın oyları 4.2 puan düşerken, İmamoğlu ise oylarını 7.7 puan yükseltti.

Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışırsa:

Erdoğan yüzde 40.1, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.9 oy alıyor. Geçen ay bu rakam yüzde 44.5’e yüzde 39.4’tü. Erdoğan'ın oyları 4.3 puan düşerken, Kılıçdaroğlu'nun oyları ise 5.1 puan yükseldi.

Erdoğan ile Meral Akşener yarışırsa:

Erdoğan yüzde 41.1, Akşener yüzde 42.9 oy alıyor. Kararsızlar, protesto oy ve fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 16.

 

 

metropoll araştırma aralık ayı anketi anket cumhurbaşkanlığı seçimleri seçim recep Tayyip Erdoğan mansur yavaş ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu meral akşener