MetroPOLL Anketine Göre Afgan Sığınmacılara Kapıların Açılmasına Bakış Ezici Çoğunlukla Olumsuz

TAKİP ET

MetroPOLL'ün anketine göre Afgan sığınmacılara kapıların açılmasına bakış halkın ezici çoğunluğunda olumsuz bir tepkiyle karşılanıyor.

MetroPOLL'ün Temmuz ayında yaptığı Türkiye'nin Nabzı araştırmasında yurttaşlara "AKP Hükümeti Afgan sığınmacılara sınır kapılarını açar ise bu sizin AKP'ye bakışınızı nasıl etkiler?" diye soruldu.

Araştırma sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 19,3'ü "Etkilemez" yanıtını verirken yurttaşların yüzde 54,4'ü "Olumsuz etkiler" cevabını verdi.

Bunun yanında vatandaşların yüzde 18,8'i "Olumlu etkiler" cevabını verirken yüzde 7,5'i ise fikir belirtmedi.

Bunun yanında kapıların açılmasının AKP'ye bakışını "Olumlu etkileyeceğini" söyleyen vatandaşların yoğunlukla Saadet Partisi'ne destek verdiği, bu desteği sırayla MHP, HDP ve AKP'li seçmenlerin takip ettiği ölçüldü.

"Olumsuz etkiler" diyen vatandaşların ezici çoğunluğu sırayla İYİ Parti ve CHP'ye destek verirken HDP'lilerin yüzde 58,1'i, AKP'lilerin yüzde 38,6'sı, MHP'lilerin yüzde 37,9'u, Saadet Partisi seçmenlerinin ise yüzde 20,5'i sınırların açılmasının AKP'ye karşı görüşlerini olumsuz etkileyeceğini beyan etti.

Anketin sonuçlarını resmi Twitter hesabından yorumlayan ünlü ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada "AKP'nin hiç bir politikasına destek yok galiba" ifadelerini kullandı.

MetroPOLL Anketine Göre Afgan Sığınmacılara Bakış Ezici Çoğunlukla Olumsuz