MetroPOLL Anketine Göre Akşener Erdoğan'ın Ensesinde

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma, Nisan ayında yaptığı siyasilerin beğeni düzeyi araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

MetroPOLL Araştırma, Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı araştırması sonuçlarını yayımladı. 

"Aşağıdaki isimleri ne derece beğendiğinizi '0: Hiç beğenmiyorum, 10: Çok beğeniyorum' olacak şekilde 0'dan 10'a kadar bir puan verebilir misiniz?" sorusunun sorulduğu araştırmanın sonuçlarına göre AKP'deki düşüşe rağmen partinin lideri Recep Tayyip Erdoğan halen beğeni düzeyi en yüksek lider.

Vatandaş Erdoğan'a 10 üzerinden 4,5 puan verirken onu en yakından takip eden lider 4,3 puanla İYİ Parti Lideri Meral Akşener oldu.

En büyük ikinci partinin lideri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise beğeni düzeyi açısından 3,6 ile üçüncü sırada, Cumhur İttifakının küçük ortağı MHP'nin Lideri Devlet Bahçeli ise 3,3 puan ile dördüncü sırada ölçüldü.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan 2,5 puan, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu 2,5 puan, Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu ve HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 2,4 puan, HDP'nin mevcut Lideri Mithat Sancar ise 2,3 puan aldı.c

Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021 araştırmasında sorulan "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuyla ölçülen değerlere göre ise AKP ve MHP'nin mevcut oy oranı yüzde 35,8 olarak, AKP'nin oy oranının yüzde 27,1 olarak ölçülmüştü.

MetroPOLL Anketine Göre Akşener Erdoğan'ın Ensesinde beğeni düzeyi anketi araştırması