MetroPOLL Anketine Göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nı Geçti

TAKİP ET

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, Türkiye'nin Nabzı Mayıs Araştırması'ndan bazı veriler yayımladı.

Özer Sencar'ın Twitter hesabından yayımladığı verilere göre seçmenin "daha yakın" olduğunu belirttiği taraf Millet İttifakı oldu.

Sencar'ın "Son bir ayda Millet İttifakı güç kazanmış görünüyor" ifadeleriyle paylaştığı verilere göre Millet İttifakı'na daha yakın olan ya da yakın olmasa da Millet İttifakı'nı tercih edeceğini belirten seçmenlerin oranı yüzde 48 iken Cumhur İttifakı'na daha yakın olan ya da yakın olmasa da bu ittifakı tercih edeceğini belirten seçmenlerin oranı yüzde 40,1 oldu.

Fikrim yok/Cevap yok diyenlerin yüzde 11,9 olduğu araştırma sonuçlarına göre kararsızlar aritmetik olarak dağıtıldığında Millet İttifakı'nın yüzde 54,5, Cumhur İttifakı'nın yüzde 45,5'lik bir destek topladığı görülüyor. 

Aynı düzlemde yapılan Nisan ayı araştırmasına göre muhalefetin yükselişte, iktidarın ise düşüşte ivmesini artırdığı görülüyor. Nisan ayında Millet İttifakı yüzde 46,1'lik bir seçmen grubun tarafından tercih edilirken Mayıs ayında topladığı destek yüzde 48'lik bir orana yükseldi.

Cumhur İttifakı'nın ise Nisan ayında topladığı destek oranı yüzde 42,8 iken Mayıs ayında topladığı deste 40,1'lik bir orana geriledi.

MetroPOLL Anketine Göre Millet İttifakı Cumhur İttifakını Geçti