MetroPOLL Araştırma'dan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan Karşısında En Kötü Aday

TAKİP ET

Özer Sencar, MetroPOLL Araştırma'nın Cumhurbaşkanlığı seçim senaryolarına ilişkin anketinin sonuçlarını paylaştı.

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, Cumhurbaşkanlığı seçim senaryolarına ilişkin araştırmalarının sonucunu paylaştı.

Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde hangi adaya oy vereceği sorusu yöneltildi.

Bu soruda vatandaşlara Recep Tayyip Erdoğan karşısında şu 4 isim soruldu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bu soru karşısında vatandaşların verdiği cevaplara göre Recep Tayyip Erdoğan karşısında şansı en yüksek isim Mansur Yavaş oldu.

Mansur Yavaş ve Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda karşılaştığı takdirde vatandaşların yüzde 50,3'ü Yavaş'a, yüzde 36,4'ü Erdoğan'a oy vereceklerini belirtirken, yüzde 4,5'i kararsız olduklarını, yüzde 6,7'si protesto oy vereceklerini söyledi. Vatandaşların yüzde 2,1'i ise bu senaryoyu cevapsız bıraktı.

Ekrem İmamoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda karşılaştığı takdirde vatandaşların yüzde 46,7'si İmamoğlu'na, yüzde 39,4'ü Erdoğan'a oy vereceklerini belirtirken, yüzde 4,8'i kararsız olduklarını, yüzde 7,4'ü protesto oy vereceklerini söyledi. Vatandaşların yüzde 1,7'si ise bu senaryoyu cevapsız bıraktı.

Meral Akşener ve Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda karşılaştığı takdirde vatandaşların yüzde 43,2'si Akşener'e, yüzde 40,9'u Erdoğan'a oy vereceklerini belirtirken yüzde 5,4'ü kararsız olduklarını, yüzde 8,6'sı protesto oy vereceklerini söyledi. Ayrıca vatandaşların yüzde 1,9'u ise bu senaryo karşısında cevap vermedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda karşılaştığı takdirde ise vatandaşların yüzde 42,7'si Kılıçdaroğlu'na, yüzde 40,5'i Erdoğan'a oy vereceklerini belirtirken yüzde 5,6'sı kararsız olduklarını, yüzde 9,4'ü protesto oy vereceklerini beyan etti. Bunun yanı sıra vatandaşların yüzde 1,8'i bu senaryoyu cevapsız bıraktı.

metropoll araştırma anket seçim anketi cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığı erdoğan kılıçdaroğlu karşısında en kötü aday mansur yavaş ekrem imamoğlu meral akşener recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu chp