MetroPOLL Araştırma Halka Diyanet'in 'Fiyatları Belirleyen Allah'tır' Açıklamasını Sordu

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma, vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Piyasada fiyatları belirleyen Allah'tır" açıklamasını sordu.

13-17 Ağustos günleri arasında 28 ilde 1717 kişiyle görüşülerek yapılan Türkiye'nin Nabzı araştırmasında vatandaşlara "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Piyasada fiyatları belirleyen Allah'tır' görüşünü ciddiye alıyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

MetroPOLL Araştırma'nın bu soruyu yönelttiği vatandaşların yüzde 10,1'i "Evet" yanıtını verirken yüzde 85'i "Hayır" dedi.

Vatandaşların yüzde 4,9'u ise "Fikrim yok/cevap yok" dedi.

Araştırmanın sonuçlarına göre bu pazar seçim olsa AKP'ye oy vereceğini söyleyen vatandaşların yüzde 69,1'i ve MHP'ye oy vereceğini söyleyen vatandaşların yüzde 81,5'i Diyanet'in açıklamasını ciddiye almıyor.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, anketin sonucunu "Piyasadaki fiyatları Allah belirlemez. Piyasa şartları ve insanlan/kurumlar belirler. Bu açıklamalarla  yaşanan ekonomik krizin sorumlusu iktidar değildir denmeye çalışılıyor. Seçmenlerin yüzde 85’i de bu açıklamayı ciddiye almıyor" ifadeleriyle paylaştı.

metropoll araştırma anket halk halka diyanet diyanet işleri başkanlığı fiyatları belirleyen allah açıklamasını sordu