Metropoll Araştırma İttifak Anketi: Cumhur İttifakı Yüzde 39.6

TAKİP ET

Metropoll Araştırma, ittifak anketini yayınladı. Ankette, Cumhur İttifakı yüzde 39.6, Millet İttifakı ise yüzde 48.3 olarak belirlendi.

Metropoll Araştırma'nın son anketi olan "Hangi ittifaka daha yakınsınız? AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti'nin yer aldığı Millet İttifakı mı" anketine dair sonuçlar paylaşıldı. Buna göre Millet İttifakı yüzde 48.3 ile desteklenirken Cumhur İttifakı yüzde 39.6'da kalıyor. Anketi değerlendiren Metropoll Araştırma kurucusu Özer Sencar, "Millet İttifakı arayı açıyor” yorumunda bulundu.

Anket sonuçlarına göre “Hangi ittifaka daha yakınsınız? AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti'nin yer aldığı Millet İttifakı mı” sorusuna yüzde 42.4 “Millet İttifakı'na daha yakınım” yanıtını verdi. Öte yandan yüzde 36.9 Cumhur İttifakı'na yakın olduğunu belirtirken, yüzde 5.9 “İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim”, yüzde 2.7 “İki ittifaka da yakın değilim ama Cumhur'u tercih ederim” dedi. Yüzde 12.2'lik kısım ise “Fikrim yok/Cevap yok” seçeneğini tercih ediyor. 

 

millet ittifakı cumhur ittifakı anket değerlendirme ittifak anketi metropoll metropoll araştırma sonuçlar