MetroPOLL Araştırma Ocak Ayı Anketi İktidar Değişikliğine İşaret Ediyor

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma Ocak ayı anket sonuçlarını açıkladı. Anket, iktidar değişikliğine işaret etti.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Ocak ayı anket sonuçlarını yayınladı. Şirket başkanı Özer Sencar'ın, Twitter hesabından yayınladığı sonuçlara göre bir sonraki seçimlerde iktidar değişikliği olabileceği öngörülüyor.

Anket sonuçlarına göre kararsızlar dağıtılmadan Cumhur İttifakı oy oranı yüzde 37,2 olarak görünüyor. Muhalefetin oy oranı yüzde 43, kararsızlar ise yüzde 18,6 seviyesinde. 

Kararsızların oransal olarak dağılmasının beklenmeyeceğini ancak gelen istek üzerine fikir vermesi açısından kararsızların oylarını oransal olarak dağıttıklarını belirten Sencar, kararsızlar dağıtıldıktan sonra iktidarın oyunun yüzde 45,7, muhalefetin oyunun ise yüzde 52,8 olduğunu açıkladı. 

Metropoll’ün Ocak 2021 araştırmasına göre %18,6 olan kararsızların %34,3’ü 24 Haziran MV seçiminde Cumhuriyet ittifakına oy vermiş (7,2 puan), %23,9’u Millet ittifakına oy vermiş (4,4 puan). %33,5’i (6,2 puan) ise 24 Haziran seçiminde oy kullanmamışlardan oluşuyor.

 

 

metropoll araştırma anket sonuç ocak ayı ocak 2021 sonuç kararsızlar iktidar muhalefet cumhur ittifakı millet ittifakı muhalefet