MetroPOLL Kurucusu Özer Sencar'dan Erdoğan'ın Adaylığına İlişkin Dikkat Çekici Değerlendirme

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının gösterişli ve tantanalı bir şekilde ilan etmesinin bekleneceğini belirterek Erdoğan'ın hem muhalefetin kendi adayını açıklamaya zorlamak hem de "Korktu da adaylıktan çekildi" dedirtmemek amacıyla seçime yakın bir zamanda sağlık gerekçelerini öne sürerek adaylıktan çekilebilmek için seçime bir yıl kala adaylık açıkladığını iddia etmişti.

Demirtaş'ın iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar, şu ifadeleri kullandı:

"Muhalif Kesim Erdoğan'ı Hala Tanımıyor"

"Erdoğan'ın seçimde aday olmayabileceğinin tahmin veya iddiası muhalif kesimin Erdoğan'ı hala tanımadığını gösteriyor. Hayret ediyorum bu görüşlere ve bunu söyleyen ve yazanlara. Erdoğan, kazanamayacağım öyleyse başkasını aday göstereyim diyecek en son kişidir Türkiye'de.

Ayrıca AKP'de ondan başka seçim kazanabilecek başka bir kişi de yok.

Erdoğan'ın Haziran'ı bekleyeceğini düşünmek de çok naif bir tavır. Erdoğan erken seçim yapacak. Büyük ihtimalle bu sonbaharda. O sözleri ile ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışmalı muhalefet. Anayasa'da neyi aşamayacağını 'O' da biliyor."

metropoll kurucusu özer sencar adaylık tartışmalarına girdi demirtaş iddialarını reddetti