MetroPOLL, Mart Ayı Seçim Anketi Sonuçlarını Yayımladı

TAKİP ET

MetroPoll Araştırma Şirketi, Türkiye'nin Nabzı Mart 2021 anketinin sonuçlarını paylaştı.

Kritik seçim anketi sonuçlarını yayımlayan MetroPoll yöneticisi Özer Sencar, Twitter hesabından Türkiye'nin Nabzı Mart 2021 anketi sonuçlarını duyurdu.  Anketin sonuçlarına göre, iktidarı oluşturan AKP-MHP bloku yüzde 39 oy aldı. Muhalefet partileri yüzde 40 civarında oy alırken kararsız, protesto oyu ve cevap yok diyenlerin oranı ise yüzde 18 oldu.

Anket sonuçlarını yorumlayan Özer Sencar, "Kararsızlar ve dar gelirli seçmene ulaşabilen partilerin kazanma şansının yüksek olacağını" belirterek "Kararsızları ne oransal ne de keyfi dağıtmakla uğraşmayın. Onları anlamaya, onlara ulaşmaya ve ikna etmeye yoğunlaşın" şeklinde tavsiyeler verdi.

Ankette yer alan "Bu Pazar bir milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlar şu şekilde:

AKP 31.3
CHP 19.1
İYİ Parti 9.9
HDP 9.1
MHP 7.8
Deva Partisi 1.3
SP 1.0
Diğer partiler 2.5
Kararsız 5.5
Protesto oy 6.2
Cevap yok 6.3

Denge Çok Kritik

Sencar, ''İktidar ile muhalefet arasındaki denge çok kritik. Gerçekçi olmakta fayda var. Bakalım Nisan ayı sonuçları ne gösterecek'' diyerek bir sonraki ankete işaret etti.

İktidar oyları (AKP MHP)= %39.1

Muhalefet oyları: (CHP İYİ HDP SP DEVA)= 40.4 Diğer: %2.5

Kararsızların Üçte Biri AKP Kökenli

''Muhalefet seçmeni tercihini açıklamak istemezse iktidar partilerinin ismini vermez. Kararsızım veya cevap vermek istemiyorum der.  Ancak CHP, İYİ Parti ve HDP seçmeni cevap vermek istemezse AKP demiyor. Kararsızların 1/3’ü yani 6 puanı AKP kökenli. Kararsızlar içindeki 6 puanlık AKP kökenli seçmenin 1.5 puanı Erdoğan’a sıkı bağlı, 1.5 puanı ise gevşek bağlı. Dolayısıyla bunların tekrar AKP’ye dönme ihtimali söz konusu, özellikle sıkı bağlıların. Kalan 3 puanlık AKP kökenliler AKP’yi de Erdoğan’ı da terk etmiş'' diyen Sencar sözlerine şu şakilde son verdi: ''Kararsızları ne oransal ne de keyfi dağıtmakla uğraşmayın. Onları anlamaya, onlara ulaşmaya ve ikna etmeye yoğunlaşın.''

 

metropoll seçim anketi son akp mhp chp hdp iyi parti özer sencar