Mevlüt Çavuşoğlu: Suriyeli Göçmenlerin Ülkelerine Dönmesi İçin Çaba Sarf Etmeliyiz

TAKİP ET

Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli göçmenlerin Suriye'ye dönmesi için uluslararası toplumla beraber çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün ziyareti sırasında Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğine dair yorumda bulundu. Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, Türkiye'de toplam 3.6 milyon Suriyeli olduğunu ancak bu Suriyelilerin artık ülkelerine gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası toplumla beraber çaba sarf edilerek Suriyelilerin ülkelerine gönderilebileceğini ifade eden Bakan, "Hem Türkiye'de hem Ürdün'de çok sayıda Suriyeli mülteci var. Ürdün'de 1.3 milyon civarında, Türkiye'de ise 3.6 milyon civarında Suriyeli var. Bu Suriyeli göçmenlerin artık Suriye'ye dönmesi için,  uluslararası toplumla beraber çaba sarf etmeye devam etmemiz lazım. Koronavirüs sebebiyle ortak girişimlerimizde biraz aksama oldu ama önümüzdeki süreçte Suriyeli göçmenlerin gönüllü, onurlu ve güvenli bir şekilde dönmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

dılişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu suriyeli ülkelerine gönderilmeliler